Ingredience dýně hokkaido

ýně hokaido se sklízí na podzim a mají v kuchyni mnohosranné využití.Je valkou výhodou,že se dají uskladnit na dlouhou dobu.Jsou oblíbené pro svou příjemně sladkou,oříškovou chuť.Dýně Hokaido je jednoletá bylina s plazivými stonky.Nyní se hodně pěstuje v Americe.V Čechách říkáme Hokaido,ale správný název je Hokkaido,našla si u nás své nadšence.Existují dva druhy,jeden je tmavě oranžový a druhý má slupku světle zelenou barvu.Tvar dýně je kulovitý,jsou bohaté na živiny a minerální látky.100 g dýně Hokaido má tyto nutriční hodnoty: kalorie: 37, sacharidy: 8,8 g; tuk: 0.23 g, voda: 88,72; protein: 8,8 g; vláknina: 1,6 g. Dýně je bohatá na vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, vitamíny A, B a C. Čím více je dýně více oranžová, tím vyšší je v ní obsah vitaminu A.Při nákupu dýně dobře vybírejte.Nezralá dýně nemá chuť. Zralá dýně by měla být pevná a sytě zbarvená, slupka by měla být tvrdá a hladká. Dýně má vynikající skladovací vlastnosti, v suchém sklepě vydrží až do dubna příštího roku. Čím déle je uskladněna, tím vyšší má obsah vitaminů a cukru.
Hledat