Ingredience mandlové mléko

Mandlovému mléku se jinak říká mandlový nápoj.Vyrábí se z mandlí a vody.Mandloně jsou příbuzné švestkám,třešním atd.Jedná se vlastně o ovoce s tenkou dužinou a tvrdou skořápkou, pod kterou se skrývá semeno - mandle. Mandlové mléko je alternativou pro lidi trpící alergií na mléka živočišná, pro lidi trpící intolerancí laktózy, pro lidi, kteří živočišné mléko, kromě mléka mateřského, nepovažují za zdravé a pro lidi, kteří nechtějí konzumovat živočišné mléko.Doporučuje se při nespavosti.Jeden hrnek mandlového mléka obsahuje asi 1 až 1,5 g bílkovin a 2,5 až 3g tuků, tedy méně bílkovin než živočišná mléka. Tuky jsou tvořeny především omega-3-mastnými kyselinami. Mandlové mléko neobsahuje laktózu a cholesterol, obsahuje vlákninu, včetně prebiotické (podporující růst probiotik). Mandlové mléko je také dobrým zdrojem aminokyseliny tryptofanu, vitamínů E, B1, B2, kyseliny listové, hořčíku, selenu, manganu, zinku, draslíku, železa, fosforu, mědi a vápníku. Některé zdroje uvádějí zásadotvorné působení neslazeného mandlového mléka v lidském těle.Mandlové mléko si můžeme vyrobit sami.
Hledat