Tagliatelle s lososem a rukolou

Martin
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 40 minut
Snadná a chutná úprava těstovin s lososem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1928 KJ
sacharidy
52 g
bílkovina
18 g
tuky
17 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
182 mg
fosfor
65 mg
vápník
50 mg
cholesterol
27 mg
hořčík
23 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g tagliatelle
  • 250 g losos filet bez kůže
  • 100 ml smetany
  • 100g zakysané smetany
  • 100ml bílé víno
  • 1 lžíce másla
  • 100 g rukola
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • Šťáva z citronu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Filet z lososa nakrájíme na kousky. Osolíme , opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě.
  3. Česnek a šalotku nakrájíme na drobno.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo. Šalotku, popřípadě menší cibuli, opečeme do skleněna. Pak přidáme česnek a ještě krátkou chvíli opečeme.
  5. Zalijemne bílým vínem a necháme chvilku odvařit.
  6. Přidáme sladkou smetanu a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme.
  7. Vhodíme kousky lososa a velmi krátce povaříme. Cca 2 - 3 minuty.
  8. Lososa vybereme děrovanou naběračkou a do omáčky zamícháme zakysanou smetanu.
  9. Dále přidáme uvařené, scezené tagliatelle, lehce promícháme, přidáme rukolu a opět zlehka promícháme. Už nevaříme.
  10. Na závěr vrátíme kousky z lososa a můžeme servírovat.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Aluta
2017-01-18 22:58:45
Mišula
2017-01-18 21:54:16
Storno
Přidat