Luxusní cuketová hořčice

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 30 minut
Vaření: 85 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1139 KJ
tuky
22 g
sacharidy
12 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
5 g
vláknina
3 g
sůl
3 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
199 mg
hořčík
77 mg
fosfor
73 mg
draslík
21 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 2 kg cukety
  • 1 palička česneku
  • 2 feferonky
  • 3 kapie
  • 100 ml octa
  • 200 ml oleje
  • 20 g cukru
  • 30 g soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 200 ml plnotučné hořčice
  • (druhá varianta místo feferonky - 0,5 kg nastrouhaného křenu)

Nástroje

    Teflonový velký hrnec
    Mixér
    Skleničky s víčkem

Postup:

  1. Cukety oloupeme, nastrouháme a přidáme prolisovaný česnek. Feferony a kapii nakrájíme na malé kostičky. Přidáme zbylé ingredience.
  2. Připravíme si velký hrnec - nejlépe teflonový.
  3. Vše důkladně promícháme. Dáme na sporák a vaříme 1 hodinu. POZOR! Musí se často míchat, má tendenci se přilepovat.
  4. Nejlépe ještě teplé vše rozmixovat.
  5. Nalijeme do skleniček. Zavařujeme 25 minut.

  6. Je výborná jak na maso, když pečete tak jako k pečenému masu, ovaru, v létě ke grilovanému masu. Čerstvý chlebík a vychlazené pivko a večer může začít. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.