Topinka trochu jinak

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3016 KJ
sacharidy
79 g
bílkovina
42 g
tuky
25 g
cukry
15 g
vláknina
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
802 mg
fosfor
259 mg
vápník
107 mg
hořčík
66 mg
železo
3 mg
sodík
2 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové kotlety
  • 500 g chleba
  • 400 g zeleninového leča
  • 100 ml piva
  • 1 rajský protlak
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • oregáno
  • 1 feferonka

Postup:

  1. Kotlety si nakrájíme na slabší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi na troše oleje si usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibulku.
  3. Přidáme kotlety, které opečeme po obou stranách do měkka, tak 8 až 10 minut. Kotlety vyndáme na talíř a do výpeku přidáme protlak, lečo, prolisujeme čenek, přidáme pivo a tak 3 minuty provaříme.
  4. Nakonec dochutíme solí, pepřem a oregánem.
  5. Maso dáme zpět na pánev a prohřejeme.
  6. Upečeme si klasicky topinky,které osolíme a očesnekujeme.
  7. Servírujeme na talíř 2 topinky, které polejeme šťávou se zeleninou. Na to položíme kotletu, kterou posypeme nastrouhanou nivou a ozdobíme nakrájenou feferonkou (pro děti může být bez feferonky).
  8. Je to rychlá a dobrá večeře, dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.