Dršťková polévka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1084 KJ
- tuky
- 16 g
- bílkovina
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 195 mg
- vápník
- 154 mg
- fosfor
- 135 mg
- cholesterol
- 114 mg
- hořčík
- 82 mg
- železo
- 18 mg
- mangan
- 3 mg
- sodík
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g drštěk
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1 cibule
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička pepře
- 2 stroužky česneku
- 100 g kořenové zeleniny (mkrev, celer, petržel)
- 4 lžíce sádla
- špetka majoránky
Postup:
- Dršťky pořádně umyjeme. Je dobré je potřít solí a pak znovu umýt.
- Dáme dršťky vařit do osolené vody tak na 30 minut. Poté je zcedíme (vývar si odložíme) a dršťky vložíme do nové čisté osolené vody.
- Vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny do měkka.
- V druhém hrnci si na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z drštěk, zamícháme a necháme vařit.
- Potom si nakrájíme kořenovou zeleninu a dršťky, vložíme do hrnce a přilijeme zbytek vývaru. Dochutíme mletou paprikou (kterou si rozmícháme v oleji) a pepřem. Všechno dovaříme a necháme spojit. Nakonec polévku dochutíme ještě rozetřenými stroužky česneku a špetkou majoránky.
- Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.