Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 60 minut
Vaření: 20 minut
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2525 KJ
sacharidy
60 g
bílkovina
27 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
609 mg
fosfor
299 mg
vápník
294 mg
hořčík
146 mg
cholesterol
62 mg
sodík
19 mg
železo
10 mg
zinek
7 mg
mangan
4 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 400 g Uzené krkovičky
  • 400 g listového špenátu mraženého
  • 200 g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
  • 100 ml smetany
  • 50 g másla
  • 50 g krupice
  • 6 větších brambor
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Uzenou krkovičku uvaříme v mírně osolené vodě společně s kořením do měkka.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme vejce, krupici a hrubou mouku - dobře vymícháme a osolíme.
  4. Z těsta vytvoříme placičky, na které rozdělíme uvařené uzené, nakrájené na kostičky. Pak zabalíme a snažíme se udělat koule.
  5. Vkládáme do vody, ve které jsme uvařili uzené. Až jsou hotové, vyplavou navrch - což může trvat 10 - 15 minut.
  6. Cibuli a česnek nasekáme na drobno.
  7. V kastrolu rozpustíme máslo a na středním ohni zpěníme cibulku s česnekem.
  8. Vhodíme vymačkaný, rozmrazený špenát a chvíli společně podusíme.
  9. Osolíme, opepříme a nalijeme smetanu a opět krátce povaříme.
  10. Máme hotovo, na talíř naklademe špenátový základ a do něj položíme knedlíky, můžeme ozdobit restovanou cibulkou. Dobrou chuť :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.