Zeleninové lasagne

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Bezmasý obídek, ale určitě zachutná i těm, kteří si bez masa oběd radši nepředstavují

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2608 KJ
bílkovina
39 g
sacharidy
37 g
tuky
34 g
cukry
15 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
6 g
draslík
1,276 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
523 mg
vápník
337 mg
sodík
116 mg
hořčík
98 mg
cholesterol
37 mg
železo
5 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g lasagni
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 4 žampiony
  • 3 lžíce másla
  • 700 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • muškátový oříšek
  • 40 g parmazánu
  • 1,5 lžíce provensálského koření
  • snítka tymiánu
  • 200 g tvrdého sýra

Postup:

  1. V kastrolu rozpustíme máslo. Vsypeme mouku, uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Prošleháme metličkou, osolíme, opepříme a nastrouháme trochu muškátového oříšku.
  2. Vaříme za stálého míchání vaříme 20 minut, poté odstavíme.
  3. Vmícháme většinu parmazánu (trochu si necháme na posypání). Dochutíme.
  4. Lasagne připravíme podle návodu na obalu.
  5. Zeleninu , česnek a cibuli nakrájíme. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek, lilek, cuketu a žampiony. Osmahneme, osolíme. Přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě do změknutí.
  6. Nakonec dochutíme provensálským kořením a trochou čerstvého tymiánu.
  7. Stáhneme z ohně.
  8. Hranatou formu nebo pekáček vymažeme olejem. Dno pokryjeme vrstvou lasagní. Potřeme částí sýrové omáčky. Poklademe vrstvu zeleniny a posypeme sýrem. Postupně opakujeme vrstvení.
  9. Končíme vrstvou lasagní, které posypeme zbylým parmazánem a pokapeme trochou másla.
  10. Pečeme na 180´C cca 30 min podle typu trouby.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.