Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Jako přílohu jsem zvolila tagliatelle

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
6969 KJ
tuky
111 g
sacharidy
90 g
bílkovina
74 g
nasycené mastné kyseliny
52 g
vláknina
31 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
476 mg
fosfor
343 mg
cholesterol
109 mg
vápník
97 mg
hořčík
58 mg
sodík
32 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 2 česneky
  • trocha grilovací koření
  • 100 g másla
  • olej
  • 400 g Tagliatelle
  • Omáčka

  • 100 g parmazánu
  • 4 šalotky
  • 200 g sušených hříbků
  • hrst petržele (hladkolistá)
  • 50 g másla
  • špetka drceného kmínu
  • 350 ml smetany (33%)
  • sůl
  • pepř

Příprava kuřete

  1. Dno pekáče vyložíme anglickou slaninou.
  2. Dáme cibuli na čtvrtky a česnek vcelku.
  3. Pokapeme olejem.
  4. Položíme na to omyté a osušené čtvrtky.
  5. Posypeme grilovacím kořením.
  6. Na každou čtvrtku dáme oříšek másla.
  7. Podlijeme vodou.
  8. Přiklopíme druhým pekáčem, nebo zakryjeme alobalem.
  9. Pečeme na 200´C cca 30 minut.
  10. Poté odkryjeme a necháme 20 minut odkryté.

Omáčka

  1. Sušené hříbky zalijte teplou vodou nebo vývarem a nechte je hodinu máčet.
  2. Pokud používáte houby čerstvé, nemáčejte je.
  3. Houby nakrájejte na jemno a rovnou osmahněte na másle s jemně nasekanou šalotkou.
  4. Přidejte nadrcený kmín.
  5. Nechte krátce podusit a zalijte smetanou.
  6. Po svaření dochuťte omáčku solí, pepřem.
  7. Posypte čerstvě sekanou petrželkou, případně strouhaným parmazánem.
  8. Podáváme k těstovinám, které uvaříme dle návodu na obalu.

Servírujeme tak, že do talíře dáme těstoviny, přelijeme omáčkou a nahoru posadíme upečené kuře.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.