Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
další z poměrně snadných a rychlých receptů na těstoviny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1697 KJ
bílkovina
32 g
sacharidy
21 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
302 mg
fosfor
223 mg
sodík
122 mg
vápník
81 mg
cholesterol
73 mg
hořčík
45 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 300g těstoviny
  • 400g kuřecí prsa
  • 2 hrsti baby špenátku
  • 200g cherry rajčátek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml sladké smetany
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme do zlatova.
  4. Maso z pánve vytáhneme, přidáme do ní kousek másla a česnek nasekaný na drobno.
  5. Česnek restujeme do sklovata.
  6. Přihodíme rozpůlená rajčátka, který, společně s česnekem chvilku opékáme. Lehce je osolíme.
  7. Přidáme dvě plné hrsti listového špenátu, zvýšíme plamen a velmi rychle, zprudka orestujeme.
  8. Rajčata se špenátem a česnekem taky vytáhneme z pánve stranou, nalijeme do ní sladkou smetanu a přivedem k varu.
  9. Do smetany nasypeme nastrouhaný sýr, zamícháme a necháme rozpustit.
  10. Vznikne nám sýrová omáčka, do které vrátíme napřed maso, které necháme krátkou chviličku provařit - asi jen minutku.
  11. Úplně nakonec vrátíme do omáčky k masu i rajčata se špenátem.
  12. Můžeme přichuti solí a čerstvě mletým pepřem. Množství a hustotu omáčky můžeme upravit přidáním vody, ve které jsme vařili těstoviny.
  13. Uvařené těstoviny nasypeme do hotové omáčky, lehce prohodíme či promícháme a můžeme servírovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.