Pletýnka se slaninou a sýrem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 90 minut
pokud chcete opravdu zapůsobit, tak domácí pečivo Vám to rozhodně usnadní

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1390 KJ
sacharidy
38 g
tuky
14 g
bílkovina
12 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
131 mg
fosfor
131 mg
vápník
52 mg
cholesterol
49 mg
sodík
31 mg
hořčík
24 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400g hladká mouka
  • 3 vejce
  • 200ml mléka
  • 100g uzený bok
  • 100g chedar
  • 20g kvasnic
  • lžička cukru
  • sůl

Postup:

  1. Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice. Odložíme někam do tepla a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku smícháme se dvěmi vejci, solí a přilijeme do ní hotový kvásek. Ručně nebo v robotu vymícháme těsto, které necháme cca 30 - 45 minut v teple nakynout.
  3. Bok nebo slaninu nakrájíme na delší proužky.
  4. Z těsta nakrájíme a vyválíme úzké, delší válečky.
  5. Po třech je na konci spojíme, na každý položíme plátek slaniny a zapleteme do copánku.
  6. Necháme je jěště cca 10 - 15 minut nakynout a potřeme rozšlehaným vejcem.
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
  8. Potom posypeme chedarem, nastrouhaným na hrubo a necháme ještě 5 minut zapéct.
  9. Nejlepší jsou ještě teplé a křupavé, ovšem ani druhý den nejsou k zahození.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.