Kuřecí paličky barbecue

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
Celkově: 60 minut
v létě na grilu, v zimě v troubě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2136 KJ
sacharidy
48 g
bílkovina
31 g
tuky
19 g
cukry
10 g
sůl
2 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
429 mg
fosfor
163 mg
vápník
126 mg
hořčík
68 mg
cholesterol
7 mg
sodík
7 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích paliček ( 8 ks )
  • 250ml barbecue omáčky
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • Barbecue omáčka:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300g drcená rajčata
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce worcesteru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžíce oleje
  • lžička soli
  • pepř

Postup

  1. Kuřecí paličky osolíme, opepříme. Potřeme omáčkou Barbecue ze všech stran a necháme marinovat. Ideálně přes noc, minimálně 1 hodinu.
  2. Paličky dáme na pekáček vymazaný máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 45 minut.
  3. Pečeme na nižší teplotu, protože marináda na mase má tendenci se připalovat.
  4. Během pečení občas potřeme marinádou.
  5. Pokud nebude mít maso správnou barvu, ke konci zvýšíme teplotu pečení na pár minut na 180 °C.

Pokud chcete takto upravená stehýnka mít vyloženě bez práce, můžete použít Vaši oblíbenou barbecue omáčku z obchodu.
Například barbecue Jack Daniels je vážně docela dobrá. Pro ty, kteří jsou ochotni přípravě tohoto pokrmu věnovat více času a námahy, připojuji jeden z receptů na domácí omáčku Barbecue, kterou Vaše přátele zaručeně ohromíte.

Barbecue:

  1. Cibuli, česnek a chilli nakrájíme na drobno.
  2. Na oleji zpěníme do sklovata. Přisypeme cukr, hořčičné semínko a necháme zkaramelizovat.
  3. Zalijeme octem a přidáme protlak. Chvilku restujeme.
  4. Přilijeme rajčata, worcester,m sůl a pepř, promícháme a necháme zvolna probublávat nejméně 45 minut.
  5. Hustotu můžeme redukovat přidáním trochy vody. Chuť ovlivníme přidáním jablečného octa nebo cukru, záleží na naší chuti.
  6. Uvařenou omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem a pokud ji chceme opravdu hladkou, přecedíme přes cedník.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.