Perník s domácí marmeládou

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Klasika babičky Aničky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1776 KJ
sacharidy
52 g
cukry
21 g
tuky
20 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
6 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
194 mg
fosfor
99 mg
vápník
39 mg
hořčík
29 mg
sodík
23 mg
cholesterol
11 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 2 větší hrnky hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • hrnek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g prášek do perníku
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 200 g marmelády (domácí)

Postup:

  1. V míse smícháme mouku a mléko. Přidáme olej, vejce a cukr. Postupně přidáváme vanilkový cukr, prášek do perníku a kakao. Vše vypracujeme do těsta.
  2. Připravíme plech nebo pekáč. Vymažeme máslem a zaprášíme trochou mouky. Těsto nalijeme.
  3. Pečeme cca 20 minut na 160°.
  4. Po dvaceti minutách píchneme do perníku špejlí, abychom zjistili, zda je již hotový.
  5. Po upečení necháme perník vychladnout. Vyklopíme jej z pečící nádoby a rozřízneme vertikálně napůl.
  6. Jednu část perníku pomažeme domácí marmeládou a posypeme kokosem.
  7. Přiklopíme druhou částí perníku.
  8. Perník můžeme přelít čokoládovou polevou nebo dozdobit dle vlastní fantazie. Naporcujeme a můžeme ihned podávat, ideálně ke kávě.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.