Květákové placičky

Lukasz
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut
Pečené placičky z květáku, s bramborem, cibulkou na víně sypané čedarem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
909 KJ
sacharidy
41 g
bílkovina
6 g
vláknina
5 g
cukry
3 g
tuky
1 g
lepek
1 g
draslík
902 mg
fosfor
129 mg
vápník
79 mg
hořčík
62 mg
cholesterol
43 mg
sodík
40 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 kg brambor
  • 2 cibule (nejlépe červené)
  • 1 dl červeného vína
  • špetka kmínu
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • hrst petržele
  • trocha strouhanky
  • trocha brusinek
  • trocha sýru čedar
  • trocha másla
  • trocha cukru

Postup:

  1. Květák rozebereme na růžičky a necháme vařit v osolené vodě se špetkou kmínu asi 10 minut (musí být uvařený na skus). Poté necháme uvařený květák ochladit.
  2. Brambory oloupeme a dáme vařit celé.
  3. Cibuli nakrájíme na větší kousky a na másle pomalu vaříme asi 15 minut, přidáme trochu cukru, brusinky a necháme lehce zkaramelizovat.
  4. Cibuli zalijeme vínem a necháme plně odpařit alkohol. Poté přidáme trochu másla a už nevaříme, jen zamícháme.
  5. Chladný květák rozmačkáme šťouchadlem na brambory, osolíme, okořeníme pepřem, nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme 2 žloutky, strouhanku a petržel.
  6. Dále přidáme nastrouhaný sýr a z bílků udělaný sníh. Vše zamícháme a tvoříme placičky, něco jako burgery :) Vše nám půjde lépe, když si namočíme ruce, těsto se nebude tolik lepit na ruce.
  7. Vytvarované placičky dáváme na pečící papír a dáme do trouby, předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba 30 minut. V polovině pečení placičky otočíme. Budeme mít placičky krásně opečené z obou stran. Je samozřejmě možnost dělat vše na pánvi a oleji, já jsem ale preferoval zdravější způsob :)
  8. Podáváme s bramborem, placičky pokryjeme cibulí a posypeme strouhaným čedarem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.