Vegetariánský Boršč z Ukrajiny

Kodrcik
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 15 minut
Vaření: 65 minut
Bezmasá varianta

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1311 KJ
tuky
23 g
sacharidy
21 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
cukry
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
vláknina
3 g
draslík
346 mg
vápník
73 mg
sodík
68 mg
fosfor
68 mg
hořčík
46 mg
cholesterol
45 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 6 ks brambor
  • 60 g mrkve
  • 1 cibule
  • 400 g zelí (sklenička)
  • 280 g rajčatového protlaku
  • 2 zakysané smetany
  • 250 g červené řepy
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 8 bobkových listů
  • 3 kostky hovězího bujónu
  • 150 g másla

Postup:

  1. Do hrnce vložíme brambory nakrájené na menší kostičky.
  2. Dále přidáme bílé zelí, špetku pepře, soli, bobkového listu a bujon.
  3. Vaříme zhruba 3/4 hod, dokud brambory nezměknou.
  4. Mezitím si dáme do hrnce vařit červenou řepu.
  5. Zhruba po 3/4 hod zkontrolujeme, zda je řepa již měkká a dala by se nastrouhat.
  6. Pokud už je měkká, oloupeme ji. Odřízneme kořen a řepu nastrouháme na struhadle.
  7. Mrkev nastrouháme též, a přichystáme si pánev s rozehřátým máslem.
  8. Na něm podusíme nadrobno nastrájenou cibuli. Do ní přidáme nastrouhanou mrkev, řepu. Dále přidáme rajský protlak a 2 lžíce zakysané smetany.
  9. Vše důkladně promícháme a 10 minut dusíme.
  10. Poté přidáme do hrnce s vývarem, mícháme a chvilku povaříme.
  11. Podáváme se lžičkou smetany.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.