Langoš

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 45 minut
Vaření: 25 minut
Langoš - stánková klasika, dobrota naplocho, ale nemusíte za ním putovat ven, zkuste sami doma.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3324 KJ
sacharidy
73 g
tuky
46 g
bílkovina
20 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
8 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
928 mg
fosfor
368 mg
vápník
148 mg
hořčík
74 mg
cholesterol
54 mg
sodík
54 mg
železo
3 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 ml mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 100 g tvrdého sýru (na strouhání)
  • 42 g droždí
  • 200 ml oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 lžičku cukru
  • špetka soli
  • Kečupová směs na langoše

  • česnek (3 stroužky)
  • 1 lžičku cukru
  • špetka soli
  • 150 ml kečupu

Kvásek

  1. Do vlažného mléka dáme rozpustit 1 lžičku cukru a rozdrobené droždí.
  2. Necháme kvásek vzejít na teplém místě cca 5 minut.

Těsto

  1. Do vzešlého kvásku přes síto prosejeme mouku se solí a přidáme vajíčka. Proč přes síto? Mouka se provzdušní a je nadýchaná .
  2. Vypracujeme těsto pěkně do hladka, nahoře pomoučíme, přikryjeme plátýnkem a dáme na teplé místo vykynout (naše babičky dávaly těsto do peřin).
  3. Po cca 30 minutách z těsta odtrháváme kousky, ze kterých děláme placky a necháme ještě na válu odpočnout (není nutné).

Pečení

  1. Na pánev dáme víc oleje, zahřejeme a položíme placku, kterou pomalu pečeme z obou stran.
  2. Po upečení dáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Kečupová směs

  1. Do kastrůlku dáme kečup, cukr, rozetřený česnek se solí a vše pomalu redukujeme při malé teplotě.
  2. Ochutnáme a podle své chuti můžem dochutit.

Langoše potřeme kečupovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.....


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.