Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
a sušenými cherry rajčátky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1987 KJ
sacharidy
39 g
bílkovina
34 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
cukry
4 g
draslík
1,23 g
sůl
1 g
fosfor
239 mg
vápník
112 mg
hořčík
86 mg
cholesterol
37 mg
sodík
29 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600g nilský okoun(funguje i jiná ryba)
  • 400g cherry rajčátka
  • 200g baby špenát
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • olivový olej
  • trochu řeřichy (na ozdobení)
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • snítka tymiánu
  • Bramborová kaše

  • 600g brambor (bez slupky)
  • 50g másla
  • 50ml mléka
  • 50ml smetana
  • sůl

Postup:

  1. Rajčátka přepůlíme, položíme na plech, osolíme, pokapeme olivovým olejem vložíme do trouby vyhřáté na 110°C na asi tak 90 minut. Njsou potom ´úplně sušená, to by zabralo při této teplotě 4 - 5 hodin..obvšem k našemu receptu to úplně postačí. Pečením a odpařením vody se zesílí se chuť rajčat.
  2. Rybu nakrájímena čtyři stejné porce. osolíme, opepříme a necháme odpočinout, než se nám upečou rajčata.
  3. Na toršce oleje s malým kouskem másla opečeme z obou stran do zlatova. Záleží na výšce respektive tloušťce opékaného filetu, ale chce to jen chvilku. 2 -3 minutky z každé strany a raději zkontrolovat, než na pánvi vysušit.
  4. Česnek nakrájíme na plátky a zpěníme na pánvi na kousku másla s olivovým olejem. Jen do skleněna.
  5. Pak přihodíme špenát a velmi krátce zprudka orestujeme..vlastně jen pár sekund.
  6. rybu podáváme na lůžku z baby špenátu, obloženou polosušenými cherry rajčátky a s bramborovou kaší.
  7. Talíř ozdobíme řeřichou a citronem, kterým si rybu na talíři můžeme doladit.

Bramborová kaše:

  1. Uvařené brambory zcedíme.
  2. Přidáme máslo, překrájené na kostky a dobře rozmícháme.
  3. Zalijeme horkým mlékem se smetanou a metličkou ručně šleháme do hladka.
  4. Snažíme se nepoužívat robot nebo elektrický šlehač. Brambory pak pustí více škrobu a kaše se stává lepivou.
  5. Pokud máte v kaši i potom hrudky, zkuste přepasírovat přes sitko.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.