Hovězí vývar

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 360 minut
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1404 KJ
tuky
23 g
bílkovina
18 g
sacharidy
12 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
4 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vápník
520 mg
draslík
489 mg
fosfor
263 mg
hořčík
216 mg
sodík
80 mg
zinek
24 mg
železo
16 mg
mangan
6 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 800 g hovězí kosti
  • 400 g hovězí přední bez kosti krk
  • 3,5 litru vody
  • 50 ml oleje
  • 10 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 celeru
  • 1 větší cibule
  • 1 menší rajče
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Postup:

  1. V kastrolu opečeme pečlivě omytou, nikoliv oloupanou, zeleninu i s kořením do zlatova.
  2. Hovězí kosti a maso (můžem použít hovězí žebra i s masem) dáme do pekáčku a pečeme při 180°C asi 20 – 30 minut.
  3. Poté je vložíme do kastrolu k zelenině, přidáme rajče a zalijeme studenou vodou.
  4. Jen mírně osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme (táhneme) cca 5 - 6 hodin.
  5. Pěnu svrchu sbíráme lžící a vyhazujeme, jen tak zůstane vývar čirý.
  6. Scedíme a dalším varem zredukujeme na požadovanou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.