Vepřové karé s hořčicí na sladké cibuli s rýží

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Netradiční chuť

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2807 KJ
tuky
49 g
bílkovina
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
sacharidy
15 g
cukry
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vápník
53 mg
draslík
38 mg
fosfor
37 mg
cholesterol
33 mg
hořčík
24 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové kotlety (bez kosti, 4 kusy)
  • špetka soli
  • 2 cibule
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • špetka pepře
  • špetka drceného kmínu
  • 150 g sádla
  • 0,3 l vývaru
  • 150 g drcených rajčat
  • 250 ml černého piva

Postup:

  1. Rozpálíme pánev a přidáme půlku sádla. Opečeme maso, které jsme si na koncích nařízli, aby se nekroutilo.
  2. Opečené maso vyndáme z pánve. Do pánve dáme zbytek sádla, nakrájenou cibuli - tu smažíme pozvolna. Když začne hnědnout, přidáme cukr a necháme lehce karamelizovat.
  3. Přidáme rajčata, pivo i vývar.
  4. Opepříme. Okmínujeme.
  5. Plátky masa potřeme z obou stran hořčicí. Vložíme do směsi. Přiklopíme a necháme dusit do změknutí.
  6. Šťáva by měla být hustější. Podáváme s rýží, či bagetkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.