Vykoštěné vepřové koleno

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 120 minut
S bramborem a špenátem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4119 KJ
tuky
69 g
bílkovina
52 g
sacharidy
37 g
mononenasycené mastné kyseliny
33 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
5 g
draslík
1,849 g
fosfor
562 mg
vápník
292 mg
sodík
269 mg
hořčík
202 mg
cholesterol
96 mg
železo
10 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřového kolena
  • 450 g špenátového protlaku (mražený)
  • 600 g brambor
  • 3 vajíčka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce česnekové soli
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • pepř
  • sůl
  • 6 g masoxu
  1. Jako první si vykostíme vepřové koleno, které omyjeme, osušíme a naklepeme.
  2. Maso potřeme hořčicí, osolíme bylinkovou solí, opepříme a opaprikujeme.
  3. Zabalíme, svážeme provázkem a dáme do zapíkací nádoby.
  4. Zalejeme vodou cca 100 ml a dáme péct na 190 stupňů 120 minut. Přikrejeme poklicí.
  5. Kontrolujeme a podléváme. Cca 30 minut před koncem pečení sundáme poklici.
  6. Oloupané brambory vaříme v osolené vodě do měkka cca 20 minut.
  7. Kdo by chtěl mít pečené brambory, tak vaříme cca 10 minut, pak dáme na plech, pokapeme olejem a pak vložíme do trouby - na 200 stupňů a pečeme do zlatova.

Špenát

  • Mražený špenátový protlak dáme na pánev a pomalu rozmražujeme při nízké teplotě.
  • Česnek rozetřeme se solí, přidáme do špenátu, opepříme a přidáme masox.
  • Rozkvedláme vajíčka, vlijeme do špenátu a za stálého míchání necháme zhoustnout.

Naservírujeme na talíř, omastíme výpekem, otevřeme vychlazené pivko a popřejeme dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.