Kuřecí játra s kapií a houbami s rýží

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
do půl hoďky vařeno

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2240 KJ
bílkovina
59 g
sacharidy
41 g
vláknina
38 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
828 mg
draslík
777 mg
fosfor
558 mg
sodík
120 mg
vápník
109 mg
hořčík
80 mg
železo
14 mg
zinek
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 1 kapie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • špetka pepře
  • 1 lžíci solamylu
  • 200 g hub (sklenička sterilovaných)
  • 250 ml vývaru

Postup:

  1. Ve vyšší pánvi zpěníme cibulku dorůžova.
  2. Přidáme očištěná kuřecí játra a zprutka orestujeme.
  3. Houby slijeme a větší kusy překrájíme.
  4. Přidáme k játrům.
  5. Dále přisypeme na proužky nakrájenou papriku.
  6. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a 2 lžíce kečupu.
  7. Zalijeme vývarem.
  8. Dusíme do měkka.
  9. Zahustíme trošku solamylem.
  10. Podáváme s rýží, či bagetkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.