Kuřecí prso plněné sušenými rajčaty, pestem a bylinková kaše

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Lehký obídek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4083 KJ
tuky
58 g
sacharidy
58 g
bílkovina
50 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
sůl
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
183 mg
cholesterol
111 mg
vápník
64 mg
fosfor
30 mg
hořčík
28 mg
sodík
5 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 sklenička sušených rajčat
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce tmavé instatní jíšky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • trochu hrubozrnné sůli
  • 8 velkých brambor
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • trochu tymiánu (2 větvičky)
  1. Kuřecí maso omyjeme, důkladně osušíme, osolíme a opepříme.
  2. Dlouhým nožem uděláme kapsu, do které dáme 2 kousky sušených rajčat.
  3. Prsíčka pak na oleji zprudka osmažíme po všech stranách (chtělo by se napsat po dvou, ale tak nějak se to kroutilo dokonce po třech stranách, jak to bylo celé buclaté). Dále ještě na 10 minut dáme do trouby na 150°C.
  4. Vyndáme maso a do výpeku nalejeme vývar. Dochutíme, provaříme a zahustíme jíškou.
  5. Brambory uvaříme v osolené vodě cca 20 minut a zcedíme.
  6. Přidáme máslo, sůl, mléko a tymián a vyšleháme kaši.

Pesto:

  1. Pesto vyrobíme tak, že do vyšší misky dáme medvědí česnek a posypeme hrubozrnnou solí.
  2. Mixujeme tyčovým mixérem a pomalu vléváme olivový olej.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.