Vepřová plec se zeleninou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Vepřová plec se zeleninou a rýží

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3486 KJ
tuky
57 g
sacharidy
45 g
bílkovina
37 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
draslík
445 mg
sodík
131 mg
cholesterol
122 mg
vápník
70 mg
hořčík
60 mg
fosfor
22 mg
železo
5 mg
zinek
4 mg

Ingredience

  • 700 g vepřové plece
  • 400 g míchané zeleniny (mražené na gril)
  • 100 ml oleje
  • sůl
  • pepř
  • trochu koření na čínu
  • 400 g rýže
  • 1 cibule
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1/2 lžičky rybí omáčky

Postup:

  1. Na pánev si dáme olej a najemno nakrájenou cibulku, kterou osmažíme dorůžova.
  2. Vepřovou plec si nakrájíme na kousky, dáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme koření na čínu, sojovou omáčku, rybí omáčku a orestujeme do měkka (asi tak 20 minut).
  3. Přidáme mraženou zeleninu na gril a ještě 10 minut necháme restovat.
  4. Mezi tím si uvaříme rýži cca 20 minut a podáváme.
  5. Jako přílohu můžem i vařené nebo pečené brambory. Pro dnešní mládež hranolky nebo krokety. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.