Krkovička s brambory a rozmarýnem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 150 minut
Krkovička s brambory a rozmarýnem - všechno v jednom pekáči, dobrota.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2464 KJ
bílkovina
52 g
sacharidy
34 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
draslík
1,337 g
fosfor
265 mg
cholesterol
120 mg
vápník
117 mg
hořčík
90 mg
sodík
19 mg
zinek
4 mg
železo
4 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg krkovice
  • 600 g brambor
  • 1 lžíce kmínu
  • česnek (cca 5 stroužků)
  • sůl
  • pepř
  • snítka rozmarýnu
  1. Maso očistíme, umejeme a připravíme v celku na peční.
  2. Česnek oloupeme, rozkrojíme stroužky podélně napůl, do masa nožem uděláme hluboký zářez a vložíme česnek.
  3. Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dáme do pekáče a zalejeme 200 ml vody.
  4. Dáme do trouby, přikryjeme pečícím papírem, pečeme a po dobu pečení podléváme vodou. Pečeme 15 minut na 250 stupňů a pak dáme 200 stupňů. Pečící papír se nám osvědčil lépe než poklice. Maso se peče a papír zabrání připálení ze zhora. Při přikrytí poklicí se maso spíš dusí.
  5. Mezi pečením si omejeme brambory se slupkou, rozřízneme podél, osolíme, vložíme větvičku romarýmu.
  6. Po dvou hodinách vyndáme pečící papír, vložíme brambory a pečeme dalších 30 minut.
  7. Výhoda tohoto receptu je, že vše máme v jednom pekáči a hlídáme jen dolévání vody na výpek.
  8. Maso vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme na plátky, dáme na talíř, přidáme brambory, zalejeme šťávou a otevřeme chlazené pivo. Pak si jen popřejeme dobrou chuť.

Hlavně, že píšu o šťávě jak si omastíme brambory, ale při focení jsem na ní zapoměl, jak jsem se těšil, že se do toho jídla s chutí pustím.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.