Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou

Petrusia
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Celkově: 15 minut
Salát, který vás omráčí skvělým snoubením chutí a vůní - sladké, kořeněné a výrazně sýrové.
Hrušky nakrájíme na cca 0,5 cm plátky
Salát servírujeme do hlubokých talířů
Kozí sýr se báječně hodí k bílému vínu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2677 KJ
tuky
53 g
sacharidy
26 g
polynenasycené mastné kyseliny
24 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
cukry
13 g
bílkovina
12 g
vláknina
9 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
draslík
3,553 g
fosfor
1,999 g
sůl
1 g
hořčík
931 mg
vápník
612 mg
mangan
41 mg
železo
32 mg
zinek
17 mg
sodík
16 mg
měď
8 mg
jód
1 mg

Ingredience

  • 1 hlávka ledového salátu
  • 100 g kozího sýra
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 ks hrušek
  • hrst brusinek
  • hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • lžička skořice
  • sůl
  • pepř

Nástroje

    kontaktní gril

Postup:

  1. Ledový salát rozdělíme na listy, důkladně jej opereme pod studenou vodou a necháme okapat.
  2. Jednotlivé listy ručně natrháme na menší kousky.
  3. Salátovou okurku zbavíme slupky a nakrájíme na půlkolečka.
  4. Hrušky nakrájíme na cca. půl centimetru vysoké plátky.
  5. Kozí sýr a brusinky nakrájíme nadrobno.
  6. Ve větší míse promícháme salát s olivovým olejem a šťávou s citrónu.
  7. Hrušky opečeme doměkka pod kontaktním grilem. Pokud nemáme gril, můžeme použít sendvičovač, nebo pánev s vlnitým dnem. Na hruškách se tak vytvoří efektní opečené pruhy. 4 plátky hrušky necháme vcelku, zbytek nakrájíme nadrobno.
  8. Na pánvi zlehka opražíme nasekané vlašské ořechy - rozvine se tak více jejich vůně.
  9. Servírujeme do misek nebo hlubokých talířů - na vrstvu salátu dáme kousky sýra, zasypeme brusinkami a ořechy a nakrájenými hruškami.
  10. Osolíme, opepříme a zlehka posypeme skořicí.
  11. Nakonec aranžujeme plátky hrušky, které ze sálátu vytvoří efektní a chutný předkrm (pokud budete podávat menší porce) nebo regulérní hlavní chod.
  12. Salát můžete podávat k večeři, nebo v teplém období k obědu. Sklenka vychlazeného bílého vína, vhodného k výrazným sýrům, vám celý zážitek z jídla jen podtrhne.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.