Kuřecí supreme

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Kuřecí steak s kostí a kůží připravený na pánvi a dopékaný v troubě.
Zbytek odkrojíme v kloubu.
Maso nařízneme ke kosti, aby se propeklo.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1244 KJ
tuky
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
15 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
vápník
85 mg
cholesterol
60 mg
hořčík
38 mg
fosfor
36 mg
sodík
4 mg
draslík
3 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 Kuře (ideálně kukuřičné)
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivovýho oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Z celého kuřete odkrojíme prsa tak, aby zůstala na každém kousek křídelní kosti.
  2. Zbytek odkrojíme v kloubu.
  3. Maso nařízneme ke kosti, aby se propeklo.
  4. Steaky osolíme, opepříme a necháme chvilku vydechnout.
  5. Pánev rozpálíme na středním ohni a položíme na ni prsa kůží dolů.
  6. Opékáme dozlatova 4 - 5 minut.
  7. Potom otočíme a ještě 2 minuty dopékáme z druhé strany.
  8. Maso přendáme do pekáčku a dopékáme 8 - 10 minut na 160 °C dokud se nepropeče u křídelní kosti.
  9. Hotové steaky necháme opět chvíli odpočinout, nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a můžeme servírovat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.