Úhoří špalíky s fazolí

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Pochoutka nejen pro gurmány

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5931 KJ
tuky
101 g
sacharidy
75 g
bílkovina
54 g
vláknina
29 g
polynenasycené mastné kyseliny
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
draslík
1,016 g
sůl
1 g
cukry
1 g
fosfor
658 mg
cholesterol
242 mg
vápník
197 mg
sodík
134 mg
hořčík
117 mg
železo
5 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g úhoře
  • 300 g fazolí (konzervované)
  • 100 g cherry rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 ml oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Úhoře očistíme, nakrájíme na špalíky, nařízneme kůži a osolíme.
  2. Na rozehřátý olej dáme na půlky rozkrojený česnek, orestujeme do hněda a vyndáme.
  3. Přidáme na olej špalíky úhoře a opečeme.
  4. Po vyndání úhoře olej slijeme a přihodíme na kostičky nakrájenou papriku, rajčátka rozkrojená na půlky a jemně osolíme a opepříme.
  5. Chvilku restujeme a přidáme konzervovanou fazoli, kterou jenom prohřejeme.
  6. Vynikající večeře se sklenkou dobrého vína. Úhoří maso je delikatesa, trošku dražší, ale jednou za čas si můžeme dopřát potěšení z jídla. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.