Kokosové Rafaelo

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 60 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 120 minut
Kokosové Rafaelo - zkuste a určitě neodoláte

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3149 KJ
sacharidy
74 g
cukry
51 g
tuky
45 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
4 g
draslík
1,016 g
lepek
1 g
fosfor
691 mg
vápník
256 mg
hořčík
218 mg
cholesterol
173 mg
sodík
32 mg
železo
5 mg
zinek
4 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Kokosové těsto

  • 150 g kokosu
  • 150 g krystalového cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 5 ks bílku
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu oleje
  • Ořechové těsto

  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 5 bílků
  • 150 g krystalového cukru
  • Trochu oleje
  • Krém

  • 200 g krystalového cukru
  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vanilkové pudinky
  • 10 žloutků
  • 250 g másla
  • 150 g mascarpone
  • 100 g čokolády (na vaření na ozdobu)

Kokosové těsto

  1. Nejdříve si ušleháme bílky s cukrem, pak přidáváme po lžících kokos a mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto nalijeme na plech, kde máme pečící papír, který potřeme trochou oleje, aby se nám snadno řez sundaval a pečeme v troubě na 180 stupňů tak 15 minut podle trouby.
  3. Vyndáme z plechu i s papírem a necháme vychladit.

Ořechové těsto

  1. Nejdříve si nastrouháme ořechy, které smícháme s moukou, práškem do pečiva a kakaem. Potom si ušleháme bílky s cukrem a po lžících přidáváme směs ořechů, kakaa, mouky a prášku do pečiva.
  2. Těsto nalijeme na plech s pomazaným pečícím papírem a v troubě pečeme na 180 stupňů tak 15 minut.
  3. Upečené vyndáme a necháme vychladnout.

Krém

  1. Než nám těsta vychladnou, připravíme si krém. Do hrnce si dáme mléko, vanilkový cukr, krystal cukr a pudinky.
  2. Zahříváme a postupně přidáme žloutky za stálého míchání.
  3. Když hmota zhoustne, sundáme z ohně a dáme vychladit. Chvíli mícháme, aby se nám neudělal škraloup.
  4. Máslo si vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a postupně po lžících vychladlou hmotu.
  5. Šleháme do hladké pěny.

Nakonec potřeme kokosovou placku polovinou krému, na krém dáme ořechovou placku a potřeme druhou půlkou krému. Ozdobíme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni a dáme do lednice ztuhnou, nejlépe do druhého dne. Ztuhlé řezy se dobře krájí. Teď už můžeme popřát jen dobrou chuť u dobrého kafíčka.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.