Kuřecí kousky se zeleninou a červenou rýží

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 15 minut
Vynikající příloha - červená rýže. Určitě zkuste!

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1360 KJ
bílkovina
38 g
sacharidy
26 g
tuky
5 g
cukry
5 g
vláknina
4 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
506 mg
vápník
151 mg
fosfor
101 mg
cholesterol
87 mg
hořčík
69 mg
sodík
39 mg
železo
4 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 200 g mrkve
  • 150 g cukety
  • 200 g kedlubny
  • 2 lžičky oleje
  • 250 g červené rýže (neloupaná)
  • 1 lžička rybí omáčky
  • pepř
  • sůl
  1. Kuřecí prsíčka očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky nebo nudličky.
  2. Maso jemně osolíme, opepříme a přilijeme rybí omáčku.
  3. Necháme minimálně 20 minut marinovat.
  4. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme na slabé kousky.
  5. Na rozehřátém oleji orestujeme maso.
  6. Restujeme, dokut maso není ze všech stran bílé.
  7. Maso vyndáme a na výpek přihodíme zeleninu, kterou restujeme cca 2 až 3 minuty.
  8. Maso přidáme k zelenině, zamícháme a prohřejeme.

Příprava červené rýže

Rýži vložíme do osolené vody (250 g rýže , 700 ml vody)
Přiveďte k varu a vařte 20 minut.

Rýži můžeme zamíchat do směsi nebo naservírovat volně.

Něco málo o červený rýži neloupané.

Má naprosto úžasnou chuť, která je lehce do oříškova. Protože se jedná o klasickou rýži, která není loupaná, zachovává si rýžovou chuť i její pevná slupka.
Vyniká zajímavou strukturou, která ozvláštní každé jídlo.
obsahuje vitamíny skupiny B ( B1 , B2 , B6 ), vitamín E.
Léčí a předchází tvorbě ledvinových kamenů na bázi vápníku.
Pravidelná konzumace rýže pomáhá stabilizovat hodnotu glukózy v krvi (uvolňuje se pomalu) a tím pomáhá nejen diabetikům, ale i lidem, kteří mají problémy s nutkavým přejídáním a chutěmi na sladké.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.