Kachní prsa se smaženými VIMIXA nudlemi
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4513 KJ
- sacharidy
- 89 g
- tuky
- 54 g
- bílkovina
- 47 g
- sůl
- 4 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 854 mg
- fosfor
- 258 mg
- vápník
- 198 mg
- hořčík
- 98 mg
- sodík
- 23 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kachních prs
- 200 g nudlí VIMIXA
- 2 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 50 g cukety
- 50 g pórku ( bílá část )
- 100 g hlávkového bílého zelí
- svazek jarní cibulky
- 3 plátky čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce sojové omáčky (světlé neobarví nudle)
- sůl
- pepř
- 1 chilli papričku
- trocha čerstvého koriandru
Postup:
-
Nudle vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a necháme přikryté stát.. Kachní prsa očistíme,osušíme papírovou utěrkou a lehce nařízneme kůži do čtverečků.Dáme pozor, abychom neřezali do masa.
- Osolíme, opepříme a opečeme na suché pánvi, která je vhodná i na pečení v troubě, nejprve kůží dolů ( pustí tuk) asi 3 minuty, pak otočíme a opečeme i z druhé strany. Do trouby předehřáté na 190° C je dáme na 10 minut péct.
-
Upečená prsa necháme odpočinout a pak nakrájíme na tenké plátky.
-
Než se upečou prsa rozpálíme Wok pánev, dáme olej a vložíme nasekaný zázvor, česnek a bílé části cibulky nakrájené na kolečka. Přidáme nakrájenou mrkev,zelí, krátce orestujeme, podlijeme asi 2 lžícemi vývaru nebo vody a přiklopené necháme minutku změknout jen na skus.
- Přihodíme nudličky cukety a pórku a krátce opečeme. Přidáme nudle, promícháme a ochutíme rybí a sojovou omáčkou, kdo má rád přidá chilli.
-
Hotové nudle posypeme na talíři čerstvým koriandrem, cibulkovou natí a obložíme plátky kachních prsíček.
- Poznámka: Rybí omáčka nahrazuje sůl a sojová omáčka je také slaná proto obě přidáváme postupně podle chuti.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rýžové nudle po asijsku
Panna cotta s malinami a karamelem
Kuřecí Cordon bleu
Špagety all Arrabiatta
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.