Cuketové karbanátky s tymiánovými brambůrky

Jezene
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2890 KJ
sacharidy
63 g
tuky
41 g
bílkovina
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,403 g
lepek
1 g
fosfor
173 mg
vápník
145 mg
hořčík
92 mg
sodík
80 mg
cholesterol
32 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 250 g mletého masa (může být i bez masa)
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml oleje
  • trocha petrželové naťě
  • 1 kg brambor (vařené vcelku se slupkou na osobu 3-4 brambory)
  • trocha tymiánu ( může být sušený tymián )

Postup:

  1. Cuketu zbavíme slupky a měkkého středu. Na struhadle nastrouháme na hrubo, osolíme, chvíli počkáme než pustí vodu a tu slijeme.
  2. Do již osolé nastrouhané cukety přidáme maso, vejce, sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a podle potřeby zahustíme buď rýžovou krupicí nebo strouhankou. Dobře promícháme.
  3. Rozpálíme zvolený tuk na pánvi a polévkovou lžící do něj klademe připravenou směs. Smažíme dozlatova.
  4. Do poslední várky karbanátků již nepřidáváme větší množství tuku. Po dosmažení karbanátků dáme do pánve uvařené a nakrájené brambory (kolečka nebo čtvrtky), přidáme tymián a opečeme již spíše na suchu dozlatova.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.