Česnekové papriky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
obyčejná paprika neobyčejně dobrá

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2000 KJ
tuky
49 g
mononenasycené mastné kyseliny
23 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
5 g
draslík
1,402 g
vláknina
1 g
bílkovina
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
fosfor
427 mg
vápník
119 mg
hořčík
90 mg
cholesterol
45 mg
železo
5 mg
zinek
4 mg
sodík
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 4 bílé papriky
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g ( 2 plné lžíce) sádla
  • trochu soli

Postup:

  1. Papriky nejprve zbavíme jadřinců a pak opláchneme, potřebujeme aby byly vlhké i uvnitř.
  2. Osolíme je uvnitř i na povrchu.
  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, plátky ze 4 stroužků vložíme do paprik a z 1 necháme stranou.
  4. Na rozpálenou pánev dáme polovinu sádla a když se rozpustí vložíme papriky, podlijeme 1 lžící vody a přiklopíme.
  5. Papriky v páře změknou a začnou se opékat, odklopené opečeme do světle hnědé barvy z obou stran.
  6. Přidáme zbytek sádla, česneku a odstavíme, aby se česnek nespálil. Dodělá se jen v horkém sádle.

  7. Podáváme ihned s obyčejným rohlíkem, který namáčíme do úžasného sosíku .

  8. Poznámka:

    1. Recept jsem dostala před více než 30 lety od kamarádky a vždy jsem překvapená, že tuhle dobrotu někdo nezná. Když dělám více paprik peču je na v pekáči v troubě, trvá to trochu déle ale ta vůně většinou přiláká další jedlíky. Jednoduché, voňavé a moc dobré papriky chutnaly kupodivu i odpůrcům paprik.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.