Hlívový guláš (BL)

Zdeňka V.
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Výborný guláš pro vegetariány

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1134 KJ
sacharidy
39 g
tuky
6 g
bílkovina
3 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
693 mg
fosfor
218 mg
hořčík
123 mg
vápník
106 mg
železo
57 mg
sodík
9 mg
mangan
5 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 200 g brambor (4 ks)
  • 2 ks Cibule
  • 2 lžíce oleje ( másla nebo GHÍ)
  • sůl
  • 1/2 lžičky majoránky
  • kmín (čerstvě namletý)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 500 ml černého piva
  • 1/4 lžičky Shoyu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g Solamylu( nebo rýžová mouka dle potřeby)
  • 1/2 lžičky Kari (Thajské dle chuti)

Postup:

  1. Na másle, oleji, nebo GHÍ zpěníme na jemno nakrájenou cibuli
  2. přidáme najemno nakrajenou hlívu.
  3. Osolíme, přidáme kmín, kari
  4. chvíli dusíme.
  5. Po chvilce přidáme Shoyu promícháme a opět necháme chvíli podusit.
  6. Podléváme černým pivem a dusíme.
  7. Až je hlíva měkká, tak přidáme
  8. oloupané a na plátky nakrájené brambory
  9. oloupaný a nakrájený česnek
  10. majoránku.
  11. Vše společně dusíme tak cca 45 minut a po částech přiléváme černé pivo.
  12. Jakmile jsou brambory měkké zahustíme buď rýžovou moukou, nebo solamylem.

  13. Dosolte dle vlastní chutě.

  14. Přeji dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.