Kardinálské řezy

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
dezert nejen pro kardinála

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1214 KJ
sacharidy
43 g
cukry
19 g
tuky
10 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
lepek
1 g
fosfor
163 mg
cholesterol
87 mg
draslík
56 mg
vápník
41 mg
sodík
12 mg
hořčík
10 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

    na bílkové těsto

  • 3 bílky
  • 100g krupicového cukru
  • špetka soli
  • na piškotové těsto

  • 2 vejce
  • 3 žloutky
  • 50g krupicového cukru
  • 80g hladké mouky
  • na dohotovení

  • 200 g rybízového džemu ( - nejlépe domácí )
  • 210 g smetany ke šlehání ( min. 33% tuku )
  • trochu moučkového cukru (na lehký posyp )

Postup:

  1. Plech vyložíme papírem na pečení ( po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5cm na šířku prstu,nebo papír na pečení po délce poskládáme do harmoniky, aby se proužky zvýraznily MŘÍŽKY .
  2. Vyšleháme bílky se solí do pěny, přidáme cukr a ušleháme hustý pevný sníh.
  3. V druhé míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do husté bílé pěny a lehce vmícháme mouku.
  4. Pomocí cukrářských sáčků ( nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve polovinou sněhového těsta první 4 pruhy - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh.
  5. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, kterého nastříkáme opět polovinu do 3 vzniklých mezer.
  6. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto.

  7. Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut.
  8. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovým džemem.
  9. Na spodní díl navrstvíme ušlehanou šlehačku a vrchní díl na ni lehce přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme vroubkovým nožem napříč na řezy.

    1. V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
  10. Přílohy

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.