Palačinky z červené řepy

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 60 minut
palačinky nemusí být jen sladké

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1008 KJ
sacharidy
18 g
tuky
15 g
bílkovina
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
293 mg
fosfor
128 mg
vápník
91 mg
sodík
53 mg
hořčík
38 mg
cholesterol
23 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g červené řepy
  • 450 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • náplň

  • 200 g měkkého sýru ( Palouček Lučina apod. )
  • 250 g pomazánkového másla
  • 24 g křenu (čerstvého nastrouhaného)
  • špetku soli
  • pepř
  • 1 lžíce pažitky

Postup:

  1. Uvařenou řepu uvaříme , necháme vychladnout , rozmixujeme , dáme do mísy a přidáme rozšlehaná vejce, olej, prolisovaný česnek nebo půl lžičky granulovaného, sůl a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Postupně přiléváme mléko a přitom metličkou prošleháváme do hustoty klasického palačinkového těsta.
  3. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout.
  4. Každá mouka jinak saje a pokud by těsto moc zhoustlo ještě přidáme mléko dle potřeby.
  5. Než těsto odpočine smícháme sýry s ostatními surovinami, vidličkou vytvoříme hustou hladkou náplň a odložíme do chladu.
  6. Na nepřilnavou pánev bez použití tuku dáváme malou naběračkou těsto, které rozetřeme a na teplotním stupni 4 upečeme postupně 12 ks palačinek. Obracíme, když se tvoří bublinky, jde to velmi rychle a lehce.
  7. Hotové vychladlé palačinky natřeme náplní, stočíme a necháme v chladu ztuhnout - pak se lépe krájí.

  8. Podáváme nakrájené na špalíky, se zeleninou nebo salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.