Lasagne s kapkou vína
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2874 KJ
- tuky
- 48 g
- sacharidy
- 32 g
- bílkovina
- 21 g
- cukry
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 862 mg
- fosfor
- 293 mg
- vápník
- 281 mg
- sodík
- 125 mg
- hořčík
- 84 mg
- cholesterol
- 34 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 2 lžíce oleje
- 2 mrkve
- kousek celeru
- trocha hrášku
- trocha kukuřice ( dle chuti )
- 400 g rajčat ( v konzervě nebo rajčatového pyré )
- 2 stroužky česneku
- 300 ml bílého vína
- 200 ml hovězího vývaru
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- 600 ml mléka
- 45 g másla
- 45 g hladké mouky
- trocha muškátového oříšku
- 1 bobkový list
- 3 hřebíčky
MASOVÁ SMĚS:
BEŠAMEL:
Postup:
- Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou mrkev a celer.
- Poté přidáme česnek s rozmarýnem a ještě chvíli restujeme,nakonec přidáme maso.
- Restujeme do odpaření tekutiny, poté podlijeme vínem a vaříme dokud se víno nevyvaří.
- Pak přidáme rajčata, hovězí vývar, sůl, pepř a vaříme asi 30 min.
- Bešamel: z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, prošleháme a přidáme bobkový list a hřebíčky. Vaříme na mírném ohni asi 15min - mícháme! Nakonec přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř.
- Na dno pekáčku dáme vrstvu bešamelu, na něj pláty lasagní a pak masovou směs, opakujeme do spotřebování surovin.
- Končíme bešamelem, který posypeme strouhaným parmazánem.
- Pečeme při 180 °C asi 40 min.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Znojemská hovězí pečeně
Česnekový krém
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.