Podmáslanka s houbami

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
podle naší babičky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2299 KJ
sacharidy
35 g
tuky
32 g
vláknina
29 g
bílkovina
28 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
cukry
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
vápník
252 mg
cholesterol
134 mg
fosfor
121 mg
draslík
121 mg
hořčík
39 mg
sodík
32 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 500 ml podmáslí
  • 100 ml sladké smetany(nebo zakysané)
  • 2 menší brambory
  • 160 g hub
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžičku octu
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • špetka cukru ( dle chuti )

Postup:

  1. Na kostičky nakrájené, omyté brambory dáme vařit s kmínem do malého množství vody jen aby byly ponořené .
  2. Houby čerstvé orestujeme na třetině másla (mražené necháme povolit, naložené scedíme) a přidáme k bramborám.
  3. Zalijeme podmáslím a vaříme do změknutí.
  4. Zahustíme lehce jíškou, udělanou ze zbytku másla a lžíce mouky, zalijeme smetanou a provaříme.
  5. Mezitím si uděláme na másle řídká míchaná vejce.
  6. Polévku dochutíme octem nejprve rozmíchaným v trošce polévky, solí, pepřem, případně dle chuti i špetkou cukru.
  7. Míchaná vejce vkládáme až do talíře s polévkou a ozdobíme snítkou kopru, petrželkou nebo pažitkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.