Pudinková roláda

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 7
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
jde to i bez mouky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
906 KJ
sacharidy
25 g
cukry
18 g
tuky
10 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
2 g
fosfor
87 mg
cholesterol
73 mg
draslík
57 mg
sodík
23 mg
vápník
23 mg
hořčík
12 mg
železo
1 mg

Ingredience

    piškot

  • 4 vejce
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • 1/2 citronu (kůra)
  • krém

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ztužovač
  • 2 lžíce rumu
  • 50 g pudinku ( 1 balení bez vaření)

Postup:

  1. Ušleháme z bílků, 1 lžíce cukru a 1 vanilkového cukru pevný sníh.
  2. Žloutky a zbývající cukr ušleháme do pěny, přidáme vanilkový pudink, kůru a lehce vmícháme sníh.
  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo papírem na pečení a pečeme v troubě předehřáté na 170° cca 10 minut.
  4. Suroviny na krém dáme do misky s víkem, uzavřeme a zatřepeme, aby se vše spojilo v krém.
  5. Papír po upečení stáhneme.
  6. Na vychladlý upečený plát natřeme krém, ke kraji položíme ovoce a pevně pomocí podložky nebo papíru srolujeme.
  7. Uložíme na chvilku do chladu a před podáváním pocukrujeme.
  8. Jiné varianty
  9. Roládu lze udělat i barevně obráceně - použít čokoládový pudink do těsta a vanilkový do krému.
  10. Nebo vanilkový do těsta a pařížskou šlehačku do krému s kakaovým pudinkem a dát banány.
  11. Místo rumu použít vaječný koňak a jiné ovoce.
  12. Nebo můžeme pouze potřít marmeládou ( nejlépe domáci) .

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.