Harlekýn
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1753 KJ
- sacharidy
- 36 g
- tuky
- 27 g
- cukry
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 62 mg
- cholesterol
- 48 mg
- draslík
- 43 mg
- sodík
- 15 mg
- vápník
- 14 mg
- hořčík
- 8 mg
Ingredience
- 3 vejce
- 9 dkg hladké mouky
- 9 dkg cukru
- 2 lžíce oleje
- 2 dkg kakaa
- 2 smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 20 dkg čokolády (hořké)
Postup:
-
Na korpus ušleháme sníh z bílků, pak zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně vmícháme olej, mouku s kakaem a vzniklé těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180 stupních zhruba 15 -20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
- V kastrůlku zahřejeme 1 šlehačku do které nastrouháme čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme nejlépe do druhého dne vychladnout a druhý den vyšleháme.
- Druhou šlehačku vlijeme do mísy, přidáme ztužovač (dle chuti cukr) a vyšleháme.
- Piškotový korpus rozřízneme, namažeme šlehačkou, přiklopíme druhou polovinou korpusu, který zbylou šlehačkou zdobíme dle fantazie
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové sweet & sour
Šafránové rizoto
Citronovo-levandulové muffiny
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.