Tartiflette

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Tartiflette aneb opravdu ,,Francouzské,, brambory

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3333 KJ
tuky
57 g
sacharidy
46 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
cukry
1 g
draslík
945 mg
fosfor
90 mg
hořčík
66 mg
vápník
62 mg
sodík
35 mg
cholesterol
30 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 250 g sýr reblochon
  • 50 g máslo
  • olivový olej
  • 150 g tučné zakysané smetany
  • 150 ml bílé víno
  • 1 cibule
  • 150 g uzeného boku (prorostlý)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Troubu zahřejeme na 200 °C. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na silné plátky.
  2. Uzený bok nakrájíme na kousky a dáme opékat na pánev na polovinu másla s olivovým olejem.
  3. Po chvíli přidáme cilbuli nakrájenou na plátky. Opékáme ještě asi 5 minut do zlatova.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme.
  5. Polovinu brambor naskládáme do zapékací mísy vymazané máslem. Lehce osolíme a opepříme. Na brambory nabereme polovinu směsi cibule a slaniny. Vrstvy opakujeme.
  6. Nahoru pokladem sýrem (pokud neseženete reblochon, použijte Hermadur), který podélně rozkrojíme a dáme péci. Pečeme asi 20 minut dozlatova.
  7. Tartiflette vyjmeme z trouby, necháme cvilku odstát...

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.