Ostré gaspacho z jablek a rajcat

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
948 KJ
sacharidy
21 g
tuky
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
7 g
cukry
7 g
bílkovina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,039 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
sodík
267 mg
fosfor
199 mg
hořčík
92 mg
vápník
89 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 ml rajčatové šťávy
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červenou cibuli
  • 1 jablko(nakrájíme na plátky)
  • 50 g neloupaných mandlí
  • 50 ml vinného červeného octa
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • Sůl
  • (Trošku) koriandru
  • 4 rajčata
  • 1 avokádo

Postup:

  1. Nakrájíme si cibuli na jemno.
  2. Rajčata , avoládo , jablko nakríjíme na silnější plátky .
  3. Rajčatovou šťávu,protlak,jablko,cibuli,česnek,mandle,ocet,palivou omáčku,sůl,chilli,koriander dáme do mixéru.
  4. Necháme chvíli mixovat,aby zůstali kousky.
  5. Gaspacho přelijeme do misky a přidáme půl hrnku vody a promícháme.
  6. Dáme do lednice vychladit.
  7. Polévku podáváme s posypanou cibulkou a plátky avokáda.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.