Bramborový salát

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 45 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1211 KJ
sacharidy
31 g
tuky
22 g
bílkovina
4 g
vláknina
3 g
cukry
2 g
draslík
624 mg
fosfor
79 mg
sodík
72 mg
vápník
60 mg
hořčík
46 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 0,75 kg brambor
  • 100 g mrkve
  • 100 g hrášku
  • 100 g kukuřice
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • 3 cibule
  • 50 g kyselé okurky
  • 250 ml majonézy
  • sůl
  • pepř

Nástroje

    kráječ na brambory do salátu

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na malé kousky pomocí kráječe.
  2. Mrkev, petržel a celer nakrájené na kousky a hrášek a kukuřici uvaříme v osolené vodě asi 10 minut, necháme okapat a přidáme do mísy k bramborám.
  3. Cibuli a okurky pokrájíme najemno. Použijeme jen tolik cibule a okurek, aby nám salát chutnal. Děti obvykle nemají cibuli moc rády, někdo zase preferuje salát bez kyselých okurek.
  4. Vychladlou směs posolíme, opepříme a zalijeme majonézou. Majonézu přidáváme po lžicích, a množství jen takové, aby nebyl salát úplně suchý. Na druhou stranu ale nechceme, aby kousky zeleniny a brambory v majonéze plavaly;)
  5. Hotový salát uchováváme v lednici.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.