Koprová omáčka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4099 KJ
tuky
79 g
bílkovina
55 g
nasycené mastné kyseliny
30 g
sacharidy
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
cukry
4 g
draslík
1,298 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
256 mg
vápník
238 mg
hořčík
184 mg
cholesterol
162 mg
sodík
30 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 kg hovězího masa
  • 60 g másla
  • 5 polévkových lžic hl.mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 250 ml smetany 33%
  • 1 žloutek
  • 5 dkg kopru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Do hrnce si dáme uvařit hovězí maso(do osolené vody)do měkka.(okořeníme)
  2. Na másle si opražíme mouku ,kterou zalijeme vodou nebo vývarem z hovězího masa.
  3. Přisypeme posekaný kopr a smetanu ( 33% )
  4. okořeníme.
  5. stranou si vezmeme zakysanou smetanu a v ní promýcháme 1 žloutek
  6. poté nalijeme do omáčky.
  7. A necháme chvíli povařit.
  8. Podáváme s hovězím masem,houskovým knedlíkem a vajíčkem na tvrdo.
  9. Dobrou chut

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.