Boloňská omáčka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Celkově: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2426 KJ
tuky
42 g
bílkovina
17 g
sacharidy
11 g
cukry
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
draslík
488 mg
fosfor
158 mg
vápník
93 mg
hořčík
54 mg
sodík
25 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 2 cibule
  • 600g mletého masa( nejlepší smíchat hovězí s vepřovým)
  • 0,4 litr červeného vína
  • 2 větší mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • Bazalka
  • 250g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Bujón ( vaničku)
  • 2 bobkový listy
  • Sůl
  • Pepř
  • 70 g rajčatovýho protlaku

Postup:

  1. Takže mleté maso si dochutíme .
  2. mrkev,cibuli si nakrájíme na menší kousky.
  3. A dáme osmahnout na olivový olej.
  4. Po orestovaní přidáme mleté maso.
  5. Po chvíli přidáme rajčatový protlak.
  6. A restujeme .
  7. Po chvíli přilijeme víno.
  8. Přidáme konzervované rajčata ( přes síto)
  9. 2 bujóny,tymian,bobkový list a za občasného míchání a podlevanim vína vaříme až do zhoustnutí omáčky a změknutí masíčka.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.