Veganské špagety na řecký způsob
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3813 KJ
- sacharidy
- 81 g
- tuky
- 43 g
- bílkovina
- 34 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- vláknina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 386 mg
- hořčík
- 38 mg
- fosfor
- 33 mg
- železo
- 3 mg
- draslík
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 200 g špaget (bezvaječných)
- hrst černých oliv
- hrst cherry rajčat
- malá cuketa
- 250 g bazalkového tofu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- černý pepř
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
Postup:
- Do dostatečného množství vroucí osolené a olejem zakápnuté vody vložíme dvě porce špaget.
- Cherry rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.
- Oloupaná rajčata nakrájíme na menší kousky.
- Na menší kousky pokrájíme také cuketu a tofu.
- Olivy slijeme z nálevu a jsou-li vcelku, přepůlíme je.
- V hlubší pánvi na lžíci oleje postupně zprudka restujeme cukety a rajčata.
- Postupně pomalu podléváme vodou z vařících špaget - ne tak, aby se zelenina dusila, ale aby se vytvořila trocha omáčky. Voda z těstovin je hodně škrobová a tak vytvoří ideální hustotu pro obalení špaget.
- Po pár minutách - jakmile je cuketa měkká a šťáva z rajčat vyvařená - přidáme nakrájemé tofu a olivy.
- Necháme probublat další tři minuty, až se všechny ingredience zlehka propojí.
- Dle potřeby podlijeme ještě vodou z těstovin.
-
Dochutíme čerstvě mletým pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou (pokud nemáte čerstvou, lze použít i sušenou).
- Jakmile jsou špagety uvařené na skus, slijeme je a důkladně vmícháme do pánve k připravené směsi.
- V tuto chvíli můžeme ještě pro lepší konzistenci vmíchat lžíci olivového oleje.
- Stáhneme z ohně a nechámě minutku propojit.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.