Tagliatelle s gorgonzolou a kuřecím masem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2932 KJ
sacharidy
51 g
tuky
42 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
bílkovina
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
cholesterol
39 mg
vápník
32 mg
hořčík
12 mg
fosfor
12 mg
draslík
1 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 200 g kuřecí prsa
  • 200 g gorgonzola Dolce
  • 400 ml smetana
  • 50g máslo
  • 500g tagliatelle (či fettuccine)
  • 200g cherry rajčátka
  • Sůl
  • Pepř
  • 20ml olivový olej
  • bazalka (pár lístkú )

Postup:

  1. V kastrolu přivede k varu osolenou vodu a vhodíme těstoviny…vaříme cca 6 – 8 minut, popřípadě dle instrukcí na sáčku..
  2. Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky, která osolíme a opepříme..na pánev dáme máslo a a olivový olej..
  3. Pánev rozpálíme na středním ohni a když začne máslo pěnit přihodíme kuřecí prsa a krátce dozlatova orestujeme.
  4. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přihodíme cherry rajčátka anecháme krátce povařit..cca 1 – 2 minuty
  5. přidáme přidáme gorgonzolu natrhanou na kousky a necháme v omáčce rozpoustit.. potom přidáme čerstvou bazalku a odděláme z ohně..

  6. Fettuccine vytáhneme z vody a vhodíme do připravené omáčky s kuřecími kousky a cherry rajčátky..Promícháme..Ozdobíme lístkem bazalky a můžeme servírovat ..

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.