Vepřový guláš

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2121 KJ
tuky
37 g
bílkovina
36 g
mononenasycené mastné kyseliny
20 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
cukry
1 g
draslík
784 mg
sodík
157 mg
cholesterol
140 mg
fosfor
126 mg
vápník
103 mg
hořčík
100 mg
železo
25 mg
zinek
6 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 800g vepřová plec
  • 2 větší cibule
  • 2 plátky slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • špetka majoránky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nakrájíme si maso na kostičky.
  2. Nakrájíme si cibuli na drobno a slaninu na kostičky.
  3. Slaninu rozpustíme a přidáme cibuli, necháme zpěnit tak, aby zůstala světlá.
  4. Přidáme maso a opečeme po všech stranách.
  5. Přidáme papriku a promícháme.
  6. Poté můžeme zalít vodou a pod pokličkou dusíme.
  7. Když je maso poloměkké přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, špetku majoránky,
  8. osolíme, okmínujeme.
  9. Zahustíme chlebovou kůrkou.
  10. Podáváme s cibulí na kolečka a chléb.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.