Kachna se zelím a chlupaté knedlíky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 25 minut
Vaření: 300 minut
Kachna s červeným zelím a chlupaté knedlíky - nemusí být zrovna Svatomartinská, chutná vždy
Kachna se zelím a chlupaté knedlíky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2313 KJ
sacharidy
99 g
tuky
12 g
bílkovina
10 g
cukry
10 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
891 mg
fosfor
138 mg
hořčík
56 mg
vápník
49 mg
cholesterol
32 mg
sodík
32 mg
železo
2 mg

Ingredience

    Kachna

  • 1 kachna domácí
  • Sůl
  • Kmín
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • Zelí

  • 1 sklenička sladkokyselého čeveného zakysaného zelí
  • 1 malá cibule
  • Olej
  • 1 lžička cukru
  • 1 malá brambora
  • Chlupaté knedlíky

  • 400 g vařených brambor
  • 200 g brambor (syrové)
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl

Kachna

  1. Kachnu umyjeme, nasolíme, okmínujeme a dovnitř nacpeme jablko nařezané na větší kusy a pomeranč na stroužky
  2. Dáme do pekáče, přilejeme 2 dcl vody, kachnu zezhora potřeme rozmíchaným olejem s medem
  3. Pekáč přikrejeme víkem a strčíme do trouby - pečeme 2 hodiny na 80 stupňů
  4. Potom další 2 hodiny na 150 stupňů a poléváme štávou
  5. Nakonec odklopíme víko a při 200 stupňích pečeme ještě 20 minut, až má krásně zlatou barvu

Zelí

  1. Zelí dáme do hrnce a přilejeme 2 dcl vody
  2. Přidáme cukr a necháme vařit 30 minut
  3. Na pánvi si na oleji usmažíme na drobno nakrájenou cibuli a dáme jí do zelí
  4. Bramboru nastrouháme na jemno a taky dáme do zelí, tím se zahustí
  5. Vaříme tak 15 minut, aby se brambora uvařila

Chlupaté knedlíky

  1. 400 g brambor uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno do mísy
  2. Přidáme 200 g syrových na jemno nastrouhaných brambor
  3. Osolíme, přidáme vejce a mouku a propracujeme
  4. Děláme rukou větší kuličky a vaříme 12 minut - vaříme v hrnci s osolenou vodou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.