Kovbojské fazole

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 720 minut
Vaření: 70 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2181 KJ
sacharidy
58 g
vláknina
26 g
tuky
23 g
bílkovina
22 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
657 mg
fosfor
270 mg
sodík
160 mg
hořčík
91 mg
vápník
69 mg
železo
40 mg
cholesterol
15 mg
mangan
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 250 g fazolí
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g klobásy
  • 30 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g rajčatového protlaku
  • trocha sladké mleté papriky
  • trocha majoránky
  • trocha sádla (nebo oleje)

Postup:

  1. Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
  2. Druhý den vodu z fazolí slijeme, zalijeme čistou vodou a povaříme je doměkka.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, česnek, slaninu a kousky klobásy, potom přidáme fazole a po krátkém osmahnutí podlijeme vodou vyvařenou z fazolí. Necháme projít varem.
  4. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut. V této době do směsi přidáme mouku rozmíchanou v trošce studené vody na zahuštění. Ochutíme rajčatovým protlakem, majoránkou a mletou paprikou.
  5. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.