Bramborové placky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Bramboráky smažené na sádle, připravené ze syrových brambor, provoněné majoránkou a česnekem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1982 KJ
sacharidy
60 g
tuky
22 g
bílkovina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,304 g
lepek
1 g
cukry
1 g
fosfor
329 mg
hořčík
144 mg
železo
78 mg
vápník
72 mg
cholesterol
52 mg
sodík
48 mg
mangan
7 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 120 g hladké mouky
  • 5 lžic mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml oleje na smažení

Postup:

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno.
  2. Do mísy dáme všechny ingredience ze seznamu až po prolisovaný česnek včetně.
  3. Podle toho, kolik je vody v nastrouhaných bramborách, dáváme více nebo méně mléka a mouky tolik, aby těsto nebylo příliš řídké.
  4. Podle chuti můžeme do těsta přidat nakrájenou slaninu nebo jinou uzeninu.
  5. Na rozpálenou pánev naděláme dvě hromádky těsta lžicí a rozetřeme do tenkých placek. Lépe se smaží dvě poloviny, než jedna celá placka.
  6. Smažíme z obou stran, dokud nemají placky zlatavou barvu a křupavé okraje.
  7. První placku ochutnáme, jsou-li dost slané.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.